Maite Aymerich, cap de llista a les darreres eleccions municipals de la candidatura Junts per Sant Vicenç, integrada per ERC i Vicentins pel Canvi, ha presentat la dimissió del càrrec que ostentava des de l’any 2019 al Govern de la Generalitat, com a Directora General de Currículum i Personalització, dins el Departament d’Educació. El pacte entre el PSC i Ciutadans va desbancar Aynerich de l’alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, que ERC havia guanyat en època d’Oriol Junqueras, deixant als republicans i als Comuns a l’oposició. . Aymerich compaginava des de llavors la tasca de regidora amb el seu càrrec a la Generalitat.

Segons informa Junts per Sant Vicenç, Aymerich està disposada a tornar a encapçalar la candidatura d’ERC a les eleccions de 2023, raó per la qual hauria presentat la dimissió com a Directora General. Ara es reincorporarà a la seva plaça de tècnica dels serveis educatius de Sant Vicenç, tasca que conciliarà amb la de portaveu de la seva candidatura a l’Ajuntament.

Alguns mitjans de comunicació destaquen, però, la coincidència de la dimissió d’Aymerich amb l’aparició de la sentència del Tribunal Suprem que pretén obligar a la Generalitat a aplicar un 25 per cent de l’ensenyament en castellà.  Aymerich, desde la Direcció General de Currículum i Personalització, hauria estat l’encarregada d’aplicar la controvertida mesura. Tot i que des del Departament d’Educació s’ha afirmat que la decisió d’Aymerich no està vinculada a aquesta sentència, no s’han pogut frenar determinades especulacions que situarien la dimissió en la línia de preservar Aymerich d’un possible desgast polític o de problemes legals que fessin impossible la seva presentació a les properes eleccions municipals. De fet, l’associació espanyolista “Hablamos Español” ja ha presentat una denúncia contra el conseller d’Educació, Josep González- Cambray, davant la fiscalia de Barcelona, per la carta que va enviar als directors dels centres educatius de Catalunya en relació a aqueta qüestió.

Font: Junts per Sant Vicenç

Fotografia: El nacional

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here