Les obres de construcció del nou Palau de Justícia de Martorell s’iniciaran el mes de desembre de l’any que ve, és a dir, d’aquí un any. Està previst que durin dos anys, amb la qual cosa, si es compleix el calendari previst es podria inaugurar durant els primers mesos de l’any 2025. L’any 2019 la llavors consellera de Justicia, Ester Capella, havia anunciat que les obres començarien el juliol de 2022, que el Palau entraria en funcionament el març de 2024 i que les obres costarien 8 milions d’euros.

L’equipament judicial disposarà de 5.000 metres quadrats de superfície. El cost de les obres és ara de 14’4 milions d’euros que paga la Generalitat de Catalunya. Estarà ubicat en un solar (a la fotografia) que era propietat de Ferrocarrils de la Generalitat i que l’empresa pública va cedir a la Generalitat, concretament al Departament de Justicia.

La consellera de Justicia, Lourdes Ciuró, s’ha compromès a tenir el projecte acabat al maig de l’any vinent i a que el mes de desembre puguin començar les obres. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, del PDECAT, ha destacat que “després de 20 anys de reivindicacions el projecte sigui una realitat”.

Martorell disposa ara de 7 jutjats ubicats en 6 edificis diferents, tots de lloguer. Són instal·lacions inadequades, de poca superfície i que es troben en mal estat; el mobiliari és antic i hi ha problemes d’accessibilitat. No disposen de cel·les per a detinguts.

La nova seu estarà ubicada al costat de els estacions de FGC Martorell Central i de RENFE . S’instal·larà un aparcament ( Park and Ride) amb capacitat per a 300 vehicles.

Font: Ajuntament de Martorell

Fotografia: La Bústia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here