Tal com va informar elBaix.cat, el passat 27 de novembre es van celebrar les votacions per elegir l’escultura que s’instal·larà a la Plaça 1 d’octubre de Molins de Rei per commemorar aquella data de l’any 2017.

Convocaven les votacions ANC, Òmnium, CEM i Plataforma per la Llengua i ara han donat a conèixer els resultats. Es van presentar set propostes dels artistes Albert Camats, Raül Carretero, Roser Garriga, Jaume Miquel i família, Josep Maria Pubill i Josep Riulas. L’obra elegida per les 119 persones que van votar va ser la de Roser Garriga Pujol que ara haurà de dur-la a terme per tal que es pugui instar a la plaça 1 d’octubre. Garriga és una reconeguda escultora i artista visual.

La segona posició va ser per a la idea d’Albert Camats, i la tercera per l’obra de Raül Carretero i Josep Riulas.

El projecte escollit preveu ser uns estructura metàl·lica d’uns 6 metres d’alçada i 40 cm de diàmetre a l’eix, coronat per l’estelada amb lletres de 70 x 45 cm, amb colors escollits pel seu simbolisme ( blau, vermell fosc i xifres en daurat).

Les entitats convocants van anunciar la voluntat de finançar l’obra per subscripció popular.

Tot i que l’1 d’octubre de 2017 a Molins de Rei van votar 10.250 persones, el fet que ara només hagin pogut prendre la decisió els membres de l’ANC, Òmnium, CEC i Plataforma per la Llengua ha reduït la participació a 119 persones.

Font: ANC Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here