Aquest divendres va entrar en vigor l’exigència del certificat COVID per accedir a restaurants i bars, residències de la gent gran i gimnasos. La voluntat del Departament de Salut de que s’apliqués la mesura uns dies abans no es va poder portar a terme, malgrat l’aval del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, perquè la manca de previsió de la Generalitat va provocar el col·lapse de les formes d’emissió del certificat. El Departament ha activat una pàgina web nova per descarregar el certificar i evitar nous col·lapses a La Meva Salut.

Coincidint amb el fet que s’ha iniciat la vacunació amb la tercera dosi de les persones d’entre 65 i 69 anys ( a les de més edat i  a les persones immunodeprimides ja se’ls hi està subministrant) s’han tornat a obrir centres de vacunació massiva a la comarca. Són aquests:

  • Parc Esportiu Llobregat ( Cornellà de Llobregat)
  • Centre de Cultura (Martorell)
  • CAP Can Bou ( Castelldefels) ( a la fotografia)

També hi ha possibilitat de vacunar-se prop del Baix Llobregat a Barcelona, l’Hospitalet i Vilanova i la Geltrú.

Properament s’obrirà la vacunació amb tercera dosi a les persones entre 60 i 65 anys. El Departament de Salut també fa una crida a la gent que encara no s’ha vacunat a que ho faci, ja que és del tot aconsellable que ningú es quedi desprotegit davant la COVID 19, que torna a avançar a la comarca i a tota Catalunya. Les persones més grans de 50 anys no vacunades tenen una probabilitat 3’2 vegades més elevada de ser hospitalitzades i 6’2 vegades més gran d’entrar a l’UCI.

Font : Departament de Salut

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here