Un conjunt d’organitzacions ambientals europees, entre les que es troba Ecologistes en Acció, ofereix aquest 6 de desembre una conferència virtual sobre la zona de control d’emissions de sofre i òxids nitrosos a la mar Mediterrània.

Les entitats celebren l’anunci de la propera creació durant la COP22 d’una Zona de Control d’Emissions de Sofre (SECA) però insten que també incorpori l’establiment d’una Àrea de Control d’Emissions de Nitrogen (NECA).

Durant una trobada prèvia a la 22ª Reunió de les Parts Contractants del Conveni per a la protecció del medi marí i la regió costanera del Mediterrani ( Conveni de Barcelona), que tindrà lloc els propers dies 7, 8, 9 i 10 de desembre a Antalya (Turquia), la Xarxa MedECA organitzarà un debat sobre aquesta demanda d’una zona de control per a un aire més net.

La contaminació de l’aire dels vaixells és una important amenaça per a la salut humana, el medi ambient i el clima mundial, a causa de les partícules, el diòxid de sofre, els òxids de nitrogen i l’ozó a nivell del terra.

La conferència, de la qual participa Ecologistes en Acció, tindrà lloc aquest dilluns dia 6 de dos quarts de dues a les tres de la tarda, per Zoom. Per poder participar-hi és imprescindible registrar-se a l’adreça ports@NABU.de.

Font: Ecologistes en Acció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here