L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’entitat supralocal que presideix l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i que integra bona part dels municipis del Baix Llobregat, ha instal·lat calderes de biomassa a Pallejà, Sant Boi de Llobregat i Corbera de Llobregat, amb una triple estratègia: potenciar la gestió forestal de les muntanyes de la comarca, impulsar energies renovables en un procés d’economia circular i de reaprofitament, i optimitzar els recursos econòmics de les administracions públiques.

Aquests aparells constitueixen una xarxa de calor que subministra energia per tenir aigua calenta i per a les calefaccions d’aquests equipaments públics.

Les ubicacions de les noves instal·lacions són les següents:

  • Pallejà: Escola Àngel Guimerà (a la fotografia). Cost: 165.000 euros. Un equip d’una potencia de 100 kw que escalfarà una superfície de 2.500 metres quadrats. L’Ajuntament de Pallejà preveu que estalviarà anualment 6.800 euros.
  • Corbera de Llobregat. Edificis de la Policia Municipal, de Promoció Econòmica i l’OAC. Cost: 260.000 euros. El consistori calcula un estalvi de 5.300 euros anuals.
  • Sant Boi de Llobregat: equipaments de la Parellada ( escola, complex poliesportiu i vestidors del camp de futbol) . Cost: 685.000 euros. Comportarà un estalvi anual de 52.298’27 euros.

L’AMB esta construint dues calderes de biomassa més a Torrelles de Llobregat i Sant Climent de Llobregat.

L’ús de la fusta de les muntanyes del Baix Llobregat impulsa la gestió forestal de la infraestructura verda metropolitana potenciant un mosaic agroforestal que redueixi el risc i la propagació d’incendis forestals i afavoreixi l’activitat agrària, i alhora estimuli la indústria de la fusta com a activitat econòmica dins el territori del Baix Llobregat. La inversió total és d’1’1 milions d’euros que s’integra dins el Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans de l’AMB.

Font: AMB

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here