El PSC i Veïns Independents de Santa Coloma de Cervelló (Visc-C) han arribat a un acord per presentar una única candidatura dins el paraigües del PSC de cara a les eleccions municipals de 2023. La candidatura estarà integrada per membres de les dues formacions polítiques.

L’objectiu del PSC és intentar guanyar una alcaldia, la de Santa Coloma de Cervelló, que se l’hi resisteix. En l’actualitat, l’Ajuntament funciona en base a un pacte entre Progrés, candidatura local vinculada als Comuns, i Col·laborem (ERC). L’alcaldessa de Progrés, Anna Martínez, elegida l’any 2019, va cedir el seu lloc a Jordi Bartolomé, d’ERC, el passat mes de juny en virtut de l’acord de govern signat per les dues formacions. En aquestes darreres eleccions les candidatures de Col·laborem (ERC) i Progrés van empatar a 4 regidors

Visc-C va aparèixer en motiu de les eleccions municipals de 2011 obtenint 249 vots i una regidora, que l’any 2015 es va integrar a les files d’ERC. En les següents eleccions, les de 2015, van baixar a 219 vots però encara van obtenir un regidor. Però aquest, segons fonts locals, es dedicava poc a les tasques municipals, i a les eleccions de 2019  Visc-C va perdre pràcticament la meitat dels electors i amb només 117 vots va quedar fora del consistori. Segons diversos anàlisis postelectorals, la majoria dels antics electors de Visc-C van donar suport a Ciutadans, que en aquells moments es trobava en una situació de creixement. La composició de Visc-C agrupa gent diversa, amb un fort component anti-partits, que es va unir fa uns anys en la protesta contra el pagament de l’IBI al municipi. El PSC en l’actualitat té dos regidors a l’Ajuntament de Santa Coloma i Ciutadans, un, que difícilment podrà mantenir el 2023.

Font: PSC Baix Llobregat´

Fotografia de la Casa consistorial: Joan Pascual

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here