Segons informa IDESCAT, el producte interior brut de tots els municipis de més de 50.000 habitants de Catalunya mostra una evolució negativa l’any 2020 en comparació amb l’any anterior. L’efecte de la covid-19 en l’activitat econòmica d’aquests 23 municipis , que generen el 60% del total del PIB català, trenca la tendència de creixement registrada els darrers anys.

D’aquests 23 municipis n’hi ha 9 que se situen en un nivell del PIB per sobre de la mitjana catalana que és de 29.000 euros per habitant.  El primer lloc, malgrat experimentar un descens com la resta de municipis, el continua ocupant el Prat de Llobregat, amb  50.100 euros per habitant.

A l’altre extrem, entre els municipis amb un PIB per habitant inferior als 20.000 euros hi trobem dos municipis del Baix Llobregat, Viladecans i Castelldefels. En canvi, Cornellà i Sant Boi de Llobregat es situen en la franja del mig.

Si es contemplen tots els municipis de Catalunya, al marge de la seva població, és Martorell, també al Baix Llobregat, la localitat, amb dades del 2019, amb un PIB per habitant més elevat: 114.700 euros.

Cal tenir present que el PIB per habitant, lluny de mesurar els ingressos reals de cada persona, recull l’impacte de l’activitat econòmica a cada municipi. Per aquest motiu, el Prat de Llobregat i Martorell , amb grans infraestructures i indústries al seu terme municipal encapçalen aquesta classificació.

Font: IDESCAT

Fotografia del Polígon Mas Blau del Prat de Llobregat: Dunlop

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here