Les seccions locals d’ERC de Gavà i de Viladecans han fet públics comunicats oposant-se als pressupostos dels Ajuntaments de les seves dues localitats, tots dos amb alcaldia socialista.

Segons ERC de Gavà, els pressupostos per al 2022 “consagren l’especulació urbanística”. Tot i que els comptes de l’any que ve, segons els republicans, inclouen “partides que reflecteixen algunes de les seves propostes” , ERC es posiciona en contra perquè els números contradiuen els principis estratègics que, en teoria, proclama l’equip de govern socialista, com el de lluitar contra el canvi climàtic.

La crítica principal es dirigeix contra la urbanització de pulmons verds com el Pla de Ponent o de Can Sellarés ( dels que ja ha informat elBaix.cat). També es discrepa de la urbanització del litoral amb projectes com el Litoral Mar i de l’eliminació de les terres de conreu del Pla de Ponent i de les que corresponen als Joncs. ERC denuncia també la manca d’habitatge assequible a la ciutat i que l’Ajuntament “doni per fet que els promotors privats ja faran nou habitatge”.

També ERC de Viladecans rebutja el pressupost de 2022 i veu manca de previsió, planificació i execució en els comptes de l’Ajuntament. La portaveu republicana Bàrbara Lligadas considera que el pressupost “consolida un model de ciutat incompatible amb les nostres prioritats”. Segons Lligadas, “l’equip de govern només pensa en els barris nous i s’oblida dels antics”.

ERC Viladecans denuncia que hagin sobrat 18 milions d’euros del pressupost municipal de 2020, tot i les necessitats de la pandèmia i l’emergència social.

Font: ERC-Gavà i ERC-Viladecans

Fotografia de l’Ajuntament de Viladecans: Catalunyapress

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here