Fins el dia de Reis, el proper 6 de gener, es pot visitar a Molins de Rei l’exposició “Caganer.com”. Està ubicada als baixos de l’edifici El Molí, al Passeig de Terraplè, cantonada amb el carrer Molí.

L’horari de vistes és els divendres de 5 de la tarda a 8 del vespre, els dissabtes de 10 del mati a la 1 del migdia, i de 5 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges de 10 del matí a la 1 del migdia.

El caganer és una figura dels pessebres del Països Catalans, present a Catalunya, el País Valencià i les Illes. Sovint se’l situa amagat en un racó, on fa les seves necessitats. La figura clàssica va vestida amb camisa blanca, pantalons foscos, faixa i barretina vermelles, de vegades fumant amb pipa.

L’empresa Caganer.com converteix en caganers personatges famosos del món polític, esportiu, artístic i de ficció. El seu catàleg compta amb més de 500 caganers. Aquest any 2021 s’han incorporat noves figures, com les del president de la Generalitat, Pere Aragonès, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso ( a la fotografia), o la vicepresidenta nord-americana Kamala Harris. També s’han actualitzat altres figures com la de Xavi Hernández, ara entrenador del Barça, o la de Leo Messi, vestit amb la samarreta de París Sant-Germain.

També hi ha figures del cantautor i polític Lluís Llach, d’Albert Pla, d’Andy Warhol, d’Alaska, de Tina Turner, d’Ibai Llanos o dels personatges de la sèrie “El juego del calamar”.

L’any passat les figures més venudes van ser la del metge epidemiòleg Fernando Simón, la d’un pagès català amb mascareta, i la del personal sanitari: totes com a conseqüència de la pandèmia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here