Aquest mes de desembre s’han enllestit els treballs de manteniment en algunes de les rieres de Pallejà. L’Ajuntament ha impulsat unes tasques de neteja que es van iniciar al mes d’octubre i ara han acabat.

La feina s’ha realitzat a la riera Boter, la riera del Mig, la riera del Fabricant, la riera del Manyà i la riera Fonda.

Els treballs han consistit bàsicament en la desbrossada de vegetació exòtica invasora de les riberes i en la retirada i neteja dels sediments acumulats per tal de recuperar la capacitat hidràulica i de desguàs.

L’objectiu d’aquests treball és recuperar la capacitat de les rieres i evitar possibles inundacions en cas de pluges intenses. Es tracta de facilitar l’arribada de les rieres al riu Llobregat sense obstacles que puguin provocar problemes.

Aquestes tasques de neteja de les rieres és especialment important si es té present que Pallejà ocupa la plana al·luvial, propera al riu Llobregat, ja en el seu curs baix, però que el seu terme municipal s’estén també pel massís de les Planes o Montmany, un dels contraforts més orientals del massís Garraf -Ordal. Té altituds de 328 metres ( el Cucut) i de 322 metres ( el Guixar). Està format pels nuclis de Pallejà i el de Fontpineda, situat a 256 metros d’altitud.

Font i fotografia: Ajuntament de Pallejà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here