El Consell Comarcal del Baix Llobregat planteja la necessitat d’implantar un servei diari d’autobús interurbà entre la comarca i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (a la fotografia), ubicada al municipi de Cerdanyola, concretament a Bellaterra, a la comarca del Vallès Occidental.

El Consell argumenta que no hi ha connexió en transport públic amb la UAB des de molts punts de la comarca. Ara només es poden utilitzar la línia R8 des de Martorell, amb una freqüència de pas d’una hora, o l’autobús de línia Igualada-U.A. Bellaterra, que passa per Collbató, Esparreguera, Abrera i Martorell amb una freqüència de tres serveis d’anada i dos de tornada. El desplaçament a la UAB comporta com un mínim una hora i mitja, sempre que no hi hagi cap incidència, per un trajecte que de mitjana suposa uns 30 minuts per carretera.

El Consell demana que aquest servei formi part del sistema tarifari integrat de l’ATM i que siguin vàlids els abonaments existents. I exigeix al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que incrementi la freqüència de pas de la R8 i que la dignifiqui.

La moció, presentada per ERC, va ser aprovada en el Ple del Consell Comarcal, amb els vots del grup proposant i del PSC, els Comuns, i Junts per Catalunya.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here