L’increment de persones contagiades de covid-19 continua creixent de forma descontrolada, tot i que les conseqüències de la variant òmicron són més lleus.

El Departament de Salut de la Generalitat i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han  arribat a un acord que busca descongestionar els centres d’atenció primària avui prop del col·lapse. A partir d’ara les persones que detectin que estan contagiades a través d’un test d’antígens podran notificar-ho a les farmàcies. Les farmàcies s’encarregaran de comunicar tots els casos positius al Departament de Salut. La comunicació a la farmàcia es pot fer per mail o per telèfon. Es demanarà a les persones que notifiquin el seu cas un seguit de dades personals i sobre el test d’antígens. Més de 1.300 farmàcies, de tot Catalunya, una part d’elles al Baix Llobregat, comencen a prestar aquest servei. Es pot seguir trucant al 061 o al CAP per notificar contagis.

D’altra banda, el Govern de la Generalitat ha decidit allargar dues setmanes, fins el dia 21 de gener, les restriccions que van entrar en vigor el 24 de desembre. La pròrroga decretada pel PROCICAT, que inclou el tancament de l’oci nocturn i el toc de queda entra la 1 i les 6 de la matinada, caldrà que sigui novament avalada pel Tribunal Superior de Justicia de Catalunya.

Font: Catsalut

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here