L’Ajuntament e Sant Joan Despí ha iniciat una prova pilot per reduir l’esporga dels arbres en determinats punts de la ciutat. Es tracta d’una mesura d’adaptació al canvi climàtic per tal de disposar d’espais de passeig més frescos durant l’estiu tot afavorint el desenvolupament de les capçades dels arbres perquè donin més ombra als mesos més calorosos de l’any.

La prova pilot es realitza amb les mèlies que hi ha al passeig central de la rambla de Josep Maria Jujol. La majoria d’arbres no s’han podat per tal que puguin tenir una bona capçada . A la resta de la zona de l’Eixample i a la resta de la ciutat la poda dels arbres s’ha fet com és habitual.

L’origen de la prova es troba en el convenciment que perquè els arbres creixin forts, sans i resistents no cal podar-los de forma sistemàtica. Donat que les mèlies de la rambla Jujol no s’han podat, com a arbre caduc, fan el seu procés natural i van deixant caure les seves fulles. L’Ajuntament ha intensificat la recollida i neteja diària de les fulles caigudes.

En cas que l’avaluació de la prova pilot sigui positiva, l’Ajuntament estendrà aquest sistema a altres punts de la ciutat, tenint en compte les característiques de cada espècie i l’etapa de desenvolupament en que es trobi l’arbre.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here