L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que presideix l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, líder en energia solar a tot l’Estat Espanyol, ha presentat el Pla anomenat SolarMet.

El Pla SolarMet multiplica per 14 la generació d’energia renovable a l’àrea metropolitana de Barcelona i converteix  l’AMB en l’administració local líder en l’impuls de l’energia solar a tot l’Estat.

El govern metropolità inverteix 26 milions d’euros en 146 cobertes solars d’edificis i equipaments municipals, especialment escoles, 44 fotolineres (a la fotografia), 20 instal·lacions metropolitanes i 5 pèrgoles, que sumaran més de 22 MWp, equivalent al consum anual de 9.000 llars.  Les més de 215 instal·lacions fotovoltaiques estaran repartides entre els 36 municipis metropolitans, la major part dels quals pertanyen a la comarca del Baix Llobregat.

La inversió suposarà un estalvi econòmic de 2’7 milions d’euros gràcies a l’autoconsum de l’energia generada només el primer any.

L’AMB aposta per la transició energètica dels municipis metropolitans i els facilita el consum d’energia verda, local, 100% neta i renovable.

Font: AMB.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here