El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat el llistat de municipis que aquest 2022 aplicaran la llei de lloguer per limitar-ne els preus.

Durant el primer any, la llei va afectar a 61 municipis que calia que complissin determinades condicions: haver patit un increment sostingut del preu del lloguer superior a la mitjana catalana, que el seu cost superi el 30 % d’ingressos mitjans de la llars o el 30% de la renda mitjana dels menors de 35 anys, o que el preu hagués crescut tres punts per damunt de l’IPC català durant els anteriors cinc anys.

Després havien de ser els ajuntaments el que sol·licitessin a la Generalitat la declaració com “Àrea amb mercat d’habitatge tens”. La ciutat de Barcelona pot prendre la decisió per ella mateixa, tal com ja ha fet, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona pot aplicar la declaració als municipis que la integren, a petició seva o per decisió pròpia.

D’aquells 61 municipis, han decidit depenjar-se de la regulació només dos, el de Martorell i el de Tortosa. En canvi, 9 s’hi han volgut sumar: entre ells, el de Begues i el de la Palma de Cervelló.

En contra del que se li havia criticat, la Llei no ha provocat una disminució de la signatura de contractes de lloguer, ja que ha augmentat més en els municipis signants que a la resta. La Llei està pendent de la resolució del recurs presentat al Tribunal Constitucional. El Govern central està negociant una llei estatal per regular els lloguers.

Font: Nació Digital

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here