Les consultes rebudes pel servei d’assessorament laboral de CCOO del Baix Llobregat han experimentat durant l’any 2021 un creixement de prop del 12 %.

Es tracta, segons el sindicat majoritari a la comarca i a Catalunya, d’una de les principals necessitats que demanden els treballadors i treballadores de la comarca que s’apropen als locals de CCOO. Aquesta activitat es consolida com una de les eines d’intervenció fonamentals del sindicat, tant en el mercat de treball com en la gestió de serveis públics laborals.

CCOO té punts d’assessorament al Baix Llobregat als local sindicals de Cornellà de Llobregat, Martorell, El Prat de Llobregat i Gavà.  Durant l’any 2021 es van atendre 4.194 persones. Aquesta dada significa un increment d’un 11’69 % respecte a les persones ateses l’any 2020.

Els principals motius de consulta han estat:

  • Prestacions Seguretat Social ( IT, jubilacions, invalidesa) : 30’24 %
  • Càlculs (quitances, hores extres, etc.) : 14’44 %
  • Inaplicació de conveni: 12’66 %
  • Contractació: 10’11 %
  • Acomiadaments: 9’79 %
  • Salaris: 7’29 %
  • Altres ( sancions, salut laboral, atur, drets sindicals, etc.): 15’47 %

Per sectors han concentrat la majoria de consultes les empreses de serveis i neteja, les indústries metal·lúrgiques i químiques, el comerç, l’hostaleria i el turisme, el transport per carretera i la sanitat privada.

El 82’11 % dels treballadors/ es que han fet servir l’assessorament són persones afiliades a CCOO. De la resta d’usuaris/àries, el 53 % ha acabat afiliant-se  al sindicat.

Amb aquestes dades CCOO, a més de fer un exercici de transparència, permet conèixer millor la problemàtica laboral de la comarca.

Font: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here