Salvador Esteve, exalcalde de Martorell i expresident de la Diputació de Barcelona, va declarar aquest dijous, davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, com a investigat (abans anomenat imputat) per presumptes subvencions irregulars concedides durant el seu mandat a la Diputació.

Esteve va declarar que mai va mostrar interès en que es concedissin subvencions a entitats concretes i va negar haver comès qualsevol irregularitat. Una de les entitats investigades és Catmon, una ONG propera a CDC. El jutge també investiga a Victor Tarradellas, exdirigent de Convergència, i a Francesc De Dalmases, actual diputat de Junts al Parlament de Catalunya. Segons l’informe del jutge, De Dalmases “va lucrar-se “ amb més de 224.000 euros de les subvencions de la Diputació  que van rebre les entitats Igman i Catmon, afins a CDC, entre els anys 2014 i 2017.

Esteve és un dels càrrecs polítics que va ser detingut el 2018 per haver concedit presumptament prop d’un milió d’euros en subvencions entre el 2012 i el 2015 per a projectes de solidaritat a entitats i empreses afins a Convergència Democràtica de Catalunya. La denominada operació Estela es va iniciar a partir d’un avís anònim.

El nom de Salvador Esteve va tornar a provocar polèmica fa molt poc, quan el passat mes de desembre, tal com va informar elBaix.cat, l’Ajuntament de Martorell, encapçalat per l’alcalde Xavier Fonollosa, va decidir atorgar-li el títol de Fill Predilecte de la ciutat, emparant-se en la majoria absoluta de Junts i sense el suport de la resta de grups municipals. La polèmica ha continuat recentment quan l’alcalde Fonollosa també ha decidit que un carrer de la ciutat porti el nom de Salvador Esteve.

Fotografia: El Periódico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here