L’entitat TransBaixPower publica el segon número de la seva revista: tot un luxe per a la comarca del Baix Llobregat.

Aquest número, corresponent al mes de gener d’enguany, inclou un conjunt d’articles i signatures molt interessant. TransBaixPower es defineix com “una associació que busca una normalització social vers l’ensenyament a tots els nivells tant escolars com institucionals. La formen tant persones trans* com persones amb altres diversitats, siguin o no siguin normatives si tenim en compte la normativitat com una anormalitat imposada, mancada de lliure elecció”. L’associació té el seu local social al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat. El seus telèfons són el 673557081 i el 684293760.

La directora de la revista, Rosa Maria Maristany escriu un editorial titulat “Jo controlo” sobre la problemàtica de la ludopatia. Claudio Carmona, regidor de Cornellà, publica un article titulat “Posar llum als drets socials. Què és i com combatre la pobresa energètica”. Pol Mena, sindicalista, reflexiona sobre el tema “Protecció social, pobresa intrafamiliar i violència econòmica”. Julian Carrasco, president de FAVBAIX escriu sobre “ L’Habitatge com a refugi”. La regidora del Prat de Llobregat, Anna Martin Cuello publica “Per una nova cultura de l’energia”. “Diversitat, educació inclusiva i llibertat d’elecció de centre” és l’article de Belén Tascón, presidenta d’aFFaC. El dirigent de CCOO del Baix Llobregat, Miguel Angel Merino escriu “Impliquem-nos com a homes en la lluita feminista”. “Marginats ‘acceptables’, Marginats ‘inacceptables’ és l’aportació de Bea Espejo, fundadora del Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya. La consellera comarcal Lourdes Borrell escriu “Trencant estereotips”. L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ens parla de “Les violències sexuals, violències masclistes”.  Yliana Sánchez explica “ Què és la Blockchain?”. Natàlia Parés Vives escriu sobre “La transsexualitat en els esports físics d’elit. De com el masclisme s’abona a mentir”. “Crònica d’un somni complert al PPSI”  ha estat escrit per la Fátima Díaz Ramírez de Arellano. Els i les alumnes de l’IEP Montseny escriuen sobre “Identitat de gènere”. Natàlia Parés fa una “Introducció al joc d’escacs”. La revista inclou també una agenda d’activitats  (“Sabies què?”) i una secció d’entreteniments.

Una revista de 36 pàgines que invita a la reflexió i ens ajuda a aprendre, des d’una perspectiva oberta i plural, dirigida per Rosa Maria Maristany Daunert, amb Natalia Parés Vives, a la redacció, Susana Canet Ignés, a la maquetació, i Marta Maristany Carbassa, com autora d’una interessant i atractiva portada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here