La Fundació CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) que disposa de seu al Prat de Llobregat, va atendre durant l’any 2021 un total de 90 tortugues, la major xifra d’ingressos des de fa 20 anys.

La gran majoria d’aquests animals havien quedat atrapats accidentalment a xarxes de pesca i van poder ser atesos, abans de la seva reintroducció, gràcies a la col·laboració dels pescadors.

Les 90 tortugues marines pertanyien a l’espècie Caretta caretta. La seva principal amenaça prové de la interacció pesquera i aquest és el motiu principal d’ingrés al Centre de Rescat. Durant el 2021 es van poder recuperar i introduir al mar el 80 % dels exemplars; un 13% romanen a l Centre pendents de la seva reintroducció fins la seva completa recuperació.

La Fundació CRAM realitza campanyes de sensibilització i col·laboració amb el sector pesquer; gràcies a la seva implicació es pot procedir a la recuperació d’aquests animals. Cal tenir present que el 85 % dels exemplars atesos durant l’any 2021 havia quedat capturat accidentalment a un art pesquer.

Des de l’any 1994 el CRAM ha atès 833 tortugues marines vives aconseguint un èxit de recuperació del 79’2 %.

El Centre de Recuperació d’Animals Marins, està ubicat al Prat de Llobregat, a l’antic camp de Golf. Disposa d’un recinte de 18.000 metres quadrats que inclouen una clínica de recuperació, un edifici d’administració, personal i educació, un espai d’estudis postmortem i diverses piscines i tancs destinats al tractament dels exemplars arribats al Centre.

Font i fotografia: CRAM

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here