Aquest diumenge dia 16 a partir de les 11 del matí va tenir lloc a Sant Joan Despí una marxa de vehicles en protesta per la incorporació del municipi a la Zona de Baixes Emissions.

El grup Fes Sant Joan i diverses associacions de veïns, encapçalades per l’Associació de Veïns del Pi,  van convocar la mobilització amb la voluntat de protestar pel que consideren manca d’informació del consistori cap a la ciutadania, fet que ha provocat, segons els convocants, que molts conductors s’hagin vist sorpresos per la mesura. També es volia donar suport a una petició de moratòria que s’ha de discutir en el proper ple municipal.

Tal com va informar elBaix.cat, a partir d’aquest mes de gener, Sant Joan Despí s’ha incorporat a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), tot i no tenir els 50.000 habitants preceptius, perquè l’Ajuntament ho va sol·licitar.

L’àrea de Sant Joan Despí afectada per la declaració de ZBE té una extensió de 3’7 quilòmetres, que inclou el nucli urbà de la ciutat.

La decisió implica la restricció de circulació per als vehicles sense etiqueta DGT durant els dies laborables en horari de 7 del matí a les 8 del vespre. La mesura, segons l’AMB, pretén lluitar contra la contaminació atmosfèrica que repercuteix de manera rellevant en la salut de la ciutadania de l’àrea metropolitana de Barcelona. La contaminació atmosfèrica és la responsable directa de més de 500.000 morts prematures l’any a Europa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here