Falta encara molt per a que sigui una realitat, però la barrera que durant molts anys ha dividit la ciutat de Sant Feliu de Llobregat en dues parts comença a desaparèixer.

Les obres del soterrament de les vies del tren avancen i el 14 de gener va començar la demolició del mur paral·lel al traçat ferroviari del carrer de Jacint Verdaguer, a l’altura del carrer de Pi i Margall (a la fotografia) . L’enderrocament ha continuat ja cap a la confluència amb el carrer Montejurra.

També es porten a terme execucions d’obra al carrer Constitució, entre la Riera de la Salut i el pas a nivell.

D’altra banda, fins el divendres 21 de gener, es fan treballs de desplaçament de cables d’instal·lació ferroviària entre el pas a nivell i l’estació de Sant Feliu, donant continuïtat a les tasques iniciades al desembre.

Els treballs es realitzen en horari nocturn, ja que no es poden executar  durant el dia a causa de la circulació ordinària de trens. D’aquesta forma es pot garantir la seguretat del personal que treballa a la zona.

Aquestes tasques es fan dins l’àmbit ferroviari i les tanques fonoabsorbents, instal·lades a finals de l’any passat, que permetran reduir les afectacions sonores amb l’objectiu de minimitzar les possibles molèsties a la ciutadania.

Queda molt temps de feina i de paciència, però l’escepticisme inicial d’un sector de la població, que pensava que el soterrament no es faria mai, ha començat a desaparèixer.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here