L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va posar en marxa ahir, dimarts, el seu Protocol d’actuació per episodis ambientals d’elevada contaminació , en la seva fase d’avís preventiu de PM10, donat que la mitjana diària dels nivells de PM10 durant el dilluns, dia 17 de gener, va estar superior al valors permesos en dues estacions de mesurament de la Zona de Protecció Especial.

El Vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia, i el Vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Antoni Poveda, van enviar a tots els ajuntaments metropolitans la comunicació de l’activació de les mesures previstes al Protocol que es va provar el gener de 2017 i que es va revisar i actualitzar el març de 2020, animant-los a prendre mesures per conscienciar la ciutadania a actuar per reduir la contaminació.

El Protocol inclou recomanacions en l’àmbit de les obres que tenen contractades l’AMB i els ajuntaments i en l’àmbit de les indústries que tinguin focus emissors a l’atmosfera.

Pel que fa a l’àmbit de la mobilitat es recomana realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments en vehicle privat, utilitzar el cotxe compartit , i realitzar una conducció eficient.

En relació a l’àmbit de climatització es recomana regular la climatització de les llars i assegurar el bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils.

Font: AMB

Fotografia: Nació Digital

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here