Davant la situació de col·lapse que està generant la incidència de la variant Òmicron en la represa del segon trimestre a les escoles, marcada per un allau de contagis sense precedents, l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, ha enviat una carta al conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon. En l’escrit l’alcaldessa trasllada al Govern la seva preocupació per la realitat que s’està vivint, amb afectacions notables i diverses, i el malestar que hi ha a les famílies i a la comunitat educativa de la ciutat.

Aquests dies la situació provoca la dificultat de contactar amb els referents habituals en atenció sanitària i la incertesa de la ciutadania sobre com actuar davant cada situació concreta.

L’alcaldessa demana al màxim responsable en la gestió de Salut Pública a Catalunya, el conseller Argimon, una millora efectiva dels protocols de detecció i cribratge de positius de Covid-19 als centres educatius i que en tots els casos estigui acompanyada per una informació clara i entenedora sobre quin procediment cal seguir en cada cas.

Lidia Muñoz també sol·licita l’increment de recursos destinats a l’atenció primària, que permetin oferir amb garanties l’atenció sanitària requerida en l’actual context a ciutadanes i ciutadans, per adaptar-se a una realitat “marcada per l’augment exponencial de contagis i l’elevat risc de rebrot”.

També el sindicat USTEC qualifica de “col·lapse” la situació a les escoles. Alerta que “estem en 100.000 positius a les escoles” fet que considera una “bestiesa”. Assegura que els centres només es poden dedicar a “gestionar la pandèmia” i creu que cal retornar al protocol anterior.

De la seva banda, el sindicat CCOO, que ja va demanar mesures de seguretat i salut de cara a l’inici del trimestre, exigeix que es doti de mascaretes FFP2 al personal de lleure dels centres educatius.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, USTEC i CCOO

Fotografia: ara.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here