Fa pocs dies, elBaix.cat informava de la mort del prestigiós arquitecte Ricardo Bofill, veí de Sant Just Desvern. Bofill va mantenir durant la dictadura una clara actitud antifranquista que el va portar a militar al PSUC. Molts anys després, el 2016, ja allunyat de la política, encara va voler participar en l’acte celebrat a Barcelona en commemoració del 80 aniversari de la fundació del PSUC. Bofill no es va definir sobre la independència ni sobre l’anomenat procés sobiranista, però sí que l’1 d’octubre de 2017 va voler defensar la democràcia i va participar en el referèndum que el Tribunal Constitucional va considerar il·legal i el govern del PP va intentar impedir per la força.

Ara, uns dies després de la seva mort, un veí de Sant Just Desvern, Joan Bennassar, ha fet públiques unes fotografies inèdites on es veu Ricardo Bofill al CAP Sant Just Desvern, on hi havia ubicat un col·legi electoral.  Segons el digital Vilaweb, que ha publicat les imatges, Bofill s’hi va presentar a mitja tarda, va votar i es va quedar amb la gent fins al final del recompte.

El CAP Sant Just està a tocar de la Fàbrica, el taller d’arquitectura de Bofill, al costat del seu edifici emblemàtic, el Walden. Atès que en aquest  col·legi electoral es va poder votar amb normalitat fins les vuit del vespre, sense que ni la Guàrdia Civil ni el Cos Nacional de Policia hi actuessin, Bofill, segons Bennassar, “va estar gaudint, parlant amb tothom i interessant-se per com es comptaven els vots”. Per a l’autor de les fotografies “va ser especial tenir un ciutadà il·lustre de la ciutat al centre de votació”.

Font: Vilaweb

Fotografia: Joan Bennassar

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here