La Fundació Espigoladors ha guanyat el Premi Solidaritat 2021, que atorga l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). El Premi, que es concedeix des de l’any 1987, reconeix el paper de persones i entitats en favor dels drets humans.

El jurat del Premi, format per membres d’organitzacions socials i activistes dels drets humans, ha volgut premiar la tasca de la Fundació “en defensa i garantia del dret humà a l’alimentació”.

La menció especial de mitjans de comunicació ha estat atorgada al digital  Crític, “pel seu periodisme compromès amb els drets humans”.

La Fundacio Espigoladors ( a la fotografia) treballa des del 2014 per a l’aprofitament alimentari, mitjançant la pràctica mil·lenària de l’espigolament i d’aquesta manera garanteix l’accés a una alimentació sostenible i saludable. Té situat el seu propi obrador al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat.

Crític és un mitjà digital especialitzat en periodisme d’investigació, impulsat des de 2014 per una cooperativa de periodistes, en la que juga un paper destacat el periodista de Sant Feliu de Llobregat, Sergi Picazo, soci fundador i cap de redacció. Aposta per una informació de context, reposada i al servei d’una ciutadania lliure i informada.

La presidenta de l’IDHC, Montse Tafalla, en informar dels premis, ha destacat el treball de les dues entitats en la defensa dels drets humans.

L’acte de lliurament dels dos guardons es celebrarà pròximament al Parlament de Catalunya.

Font: IDHC

Fotografia: Social.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here