La regidoria de Cultura i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat organitza les XIII Jornades de Memòria i Justícia, durant la setmana del 27 de gener, Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust.

La primera activitat tindrà lloc aquest mateix dimarts, coincidint amb el record de l’entrada der les tropes franquistes al municipi l’any 1939. Es presenta el llibre “L’horitzó del mar de Buchenwald” a la Biblioteca Santa Oliva, a càrrec d’Enric Garriga, autor del llibre i expresident de l’Amical de Mauthausen i altres camps. L’obra està inspirada en l’experiència del seu pare en aquest camp de concentració.

Dijous dia 27, coincidint amb el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, es farà un acte institucional a la Plaça de Fèlix Figueras i Aragay a les 6 de la tarda. Consistirà en una ofrena floral a les deu llambordes “Stolpersteine” de l’artista Gunter Demmig, que recorden les víctimes olesanes als camps nazis. L’acte finalitzarà amb la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de la Sònia Zurriaga, de l’Escola Municipal de Música.

Les jornades tindran la seva cloenda el divendres dia 28, a les 7 de la tarda, a l’Auditori de la Casa de Cultura,  on es presentarà el documental “Samudaripen. L’holocaust oblidat del poble gitano”  a càrrec de Ricard Valentí, president de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia. El documental vol recuperar la memòria dels gitanos morts als camps nazis.

Xavier Rota, regidor de Cultura i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Olesa, recorda que a la ciutat s’està realitzant una tasca de recerca de víctimes del nazisme en una acció encara oberta, realitzada conjuntament amb l’Amical de Mauthausen i la Xarxa de Memòria Històrica del Baix Llobregat.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here