L’Ajuntament de Viladecans ha celebrat la diada del seu patró, Sant Sebastià, lliurant les Medalles d’Honor de la ciutat, dins els actes de la Festa Major d’Hivern. Aquest any, el consistori ha volgut reconèixer la feina feta durant la pandèmia per qui fou ministre de Sanitat del Govern central, Salvador Illa, per la exconsellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i per l’Hospital i els  centres d’atenció primària de la localitat. La distinció , que s’atorga cada dos anys, la va aprovar el Ple municipal a proposta de l’equip de govern, que encapçala l’alcalde socialista Carles Ruiz.

Segons l’Ajuntament, Salvador Illa, actual diputat del PSC al Parlament de Catalunya, va ser una de les cares visibles de la pandèmia, i “el seu treball , al capdavant de tot el dispositiu sanitari contra la COVID-19, va contribuir a mantenir la tranquil·litat social i salvar vides de molts viladecanencs i viladecanenques”.

Alba Vergés, ara també diputada al Parlament per ERC, nomenada consellera de Salut de la Generalitat l’any 2018 “va ser la cara visible del Govern durant la pandèmia i va dirigir el Departament durant els mesos més durs.” D’ella depenia “la gestió de les quatre residències de gent gran de Viladecans, on es van viure moments especialment colpidors”.El mes de maig de 2020, un altre Ajuntament de la comarca, Sant Andreu de la Barca, també governat pel PSC, havia declarat la llavors consellera Vergés, persona non grata per la seva gestió de la pandèmia en relació al municipi.

Però l’Ajuntament ha volgut reconèixer també els autèntics herois de la lluita contra la COVID-19: el personal sanitari. A causa de la greu situació viscuda, l’Hospital de Viladecans i els centres d’atenció primària “van haver de reorientar la seva tasca amb contundència i immediatesa”. L’Hospital és, a més, centre de referència per a diversos municipis de la comarca: Castelldefels, Gavà, Begues i Sant Climent de Llobregat. I també van jugar un paper decisiu els tres centres d’atenció primària de la localitat: Mas Font, Maria Bernades i Montbaig. De fet, mentre Illa i Vergés estan exercint altres responsabilitats polítiques allunyades de la gestió de la pandèmia, el personal sanitari continua sotmès a una gran pressió a causa del repunt de contagis que ha col·lapsat el sistema sanitari català i de les retallades que la Sanitat pública ha patit els darrers anys

En el marc de la festes, també es van lliurar Medalles d’Honor de la Ciutat a la Unió Esportiva Viladecans i al ciclista Sergio Garrote, que fou nomenat Fill Predilecte de la Ciutat.

Font: Ajuntament de Viladecans

Fotografia: Vilapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here