El passat dia 20 de gener es va inaugurar a la Masia- Molí de Can Batlle, a Vallirana, l’exposició “La cova Bonica de Vallirana i les històries que ens expliquen els primers pobladors”. Es podrà visitar fins el dia 13 de març.

L’exposició ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vallirana i el Grup de Recerca del Quaternari del SERP, de la Universitat de Barcelona. També és possible efectuar visites comentades a la cova, els dissabtes i diumenges a dos quarts d’una del migdia.

Els horaris de l’exposició són de dimecres a divendres, de dos quarts de cinc de la tarda a les 9 del vespre, els dissabtes de 10 a 2 i de dos quarts de cinc a vuit, i els diumenges de 10 a 2 del migdia. L’entrada és gratuïta. La Masia Moli-Can Batlle és al carrer del Molí 2-4, de Vallirana.

La Cova Bonica és troba al sector de penya-segats per on transcorre el torrent de la Fou de Montaner, al sud-oest del nucli urbà. Està situada a uns 150 metres d’alçada sobre el torrent. Té dues cambres separades per unes formacions estalagmítiques. És un dels escassos jaciments de la península ibèrica on s’han trobat restes humanes dels primers agricultors i ramaders de fa més de 7.400 anys. Els vestigis descoberts, ceràmica llisa i amb decoracions cardials, incisions i acanalats, permeten reconstruir el modus vivendi i les pràctiques funeràries d’un moment crucial de la història de la humanitat, el pas d’una economia caçadora-recol·lectora a una altra de tipus productor. Algunes de les peces trobades estan guardades al Museu d’Arqueologia de Catalunya i d’altres, al Museu Arqueològic de Gavà.

L’exposició és una bona ocasió per conèixer com vivien alguns dels antics habitants del Baix Llobregat.

Font: Ajuntament de Vallirana

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here