Les dades de la Cambra del Baix Llobregat constaten un increment del dinamisme empresarial a la comarca. El 2021 es van tramitar 9.284 sol·licituds orientades a facilitar l’exportació de productes.

Des de la corporació es llegeix aquest augment de les gestions centrades en la comercialització exterior com una noticia molt positiva. Catalunya va exportar a l’estranger entre gener i novembre de 2021, un 7’9 % més que el mateix període del 2019, abans de la pandèmia, en total més de 73.844 MEuros.

El tràmit més sol·licitat en matèria exportadora per les empreses del Baix Llobregat ha estat el certificat d’origen amb més de 5.900 gestions. Aquest document permet a les empreses certificar el país d’origen de la mercaderia que destinen a exportació i complir així amb els requisits duaners, consulars o de crèdits documentals.

El segon tràmit més demanat han estat les legalitzacions de documents, amb 2.915 emissions. La Cambra també ha expedit 123 certificats digitals amb voluntat de facilitar la realització de tràmits en línia.

En total, les Cambres territorials han gestionat un total de 59.526 tràmits de comerç exterior i han expedit 1.938 certificats digitals.

Font: Cambra del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here