El Ple Municipal de l’ajuntament de Gavà ha atorgat la Medalla d’Or de la Ciutat a qui en fou alcalde entre 1985 i 2005, Dídac Pestaña. L’acord es va adoptar amb els vots a favor de PSC, ERC i Junts per Gavà.

Pestaña, que havia nascut a Gavà l’any 1958, va morir el passat 25 de juliol de 2021, a l’edat de 63 anys. Havia accedit a l’alcaldia amb només 26 anys, el 1985, arran de la dimissió de l’anterior alcalde, Antonio Rodríguez. L’any 1983 havia entrat al consistori com a regidor. Des de 1985, durant cinc mandats consecutius, va impulsar actuacions importants que van suposar millores per a la ciutat. Va dimitir com alcalde el juny de 2005.

En l’exposició de motius de l’acord es destaca que “ fou una persona propera, molt estimada pels veïns i les veïnes de Gavà, que va liderar una llarga etapa de millores socials i de transformacions de la ciutat”. També recorda que “va ser un defensor convençut del municipalisme com a referència fonamental de les institucions democràtiques”.

Pestaña va destacar, sobre tot en la política metropolitana. Va ser vicepresident de l’AMB , president de la Comissió Delegada del Pla Estratègic i vicepresident de Transports Metropolitans de Barcelona.  Destacat militant socialista del Baix Llobregat, fou secretari comarcal del partit i membre de la Comissió Executiva del PSC. Formava part, al costat de l’encara diputat José Zaragoza, dels denominats “capitans” del partit liderats per Josep Maria Sala. També  fou diputat durant uns mesos de l’any 2010 al Parlament de Catalunya.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha assenyalat que “Dídac Pestaña va practicar la bona política que és la que s’ocupa de sumar”.

Font: Ajuntament de Gavà

Fotografia: Gavà Info

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here