L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat definitivament el projecte constructiu d’adequació i renovació del sistema de desodoració de la Depuradora de Sant Feliu de Llobregat. L’objectiu és millorar de forma sensible l’impacte ambiental i social de les emissions d’olors de la planta i donar resposta així a les queixes continuades dels veïns i veïnes de la zona.

L’actuació té un pressupost d’execució de 2.411.682’24 euros i un termini d’execució de 10 mesos. Està previst que les obres comencin el setembre de 2022.

El projecte s’ha estructurat en dos àmbits independents: un, centrat en la millora i reconversió del sistema de desodoració actual, i l’altre, en la implementació de nous sistemes de desodoració en les parts on no existia cap mecanisme d’aquest tipus.

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Sant Feliu de Llobregat (EDAR) va entrar en funcionament l’any 1989 i té capacitat per tractar fins a 72 milions de litres d’aigua residual al dia. L’any 2010 es va inaugurar la seva ampliació i millora, que incorporava  serveis per fer possible la millora ambiental del tram baix del riu Llobregat.

La Depuradora dóna servei a Sant Feliu i també a 15 municipis més, alguns del Vallès Occidental, com Sant Cugat del Vallès i Castellbisbal, i la resta del Baix Llobregat: el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts, Corbera, la Palma de Cervelló, Vallirana, Cervelló, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Torrelles, Martorell i Castellví de Rosanes.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here