El passat dissabte, 29 de gener, el diputat d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro, veí de Molins de Rei, va visitar la zona de Gavà afectada pel Pla de Ponent, convidat per Gavà en Comú.

Ferro va realitzar un recorregut per l’espai natural amenaçat (a la fotografia), en el que també va participar la Plataforma Aturem el Pla de Ponent.

Lucas Ferro, en un contacte informatiu amb els mitjans, va afirmar que “el compromís del Grup Parlamentari amb el territori és defensar els espais naturals, més tenint present el context d’emergència climàtica “. El diputat del Baix Llobregat va afegir que “posarem totes les eines institucionals de les que disposem per tal que Gavà protegeixi el Calamot”. Ferro va afegir que aquest “és un pla urbanístic impropi dels temps que vivim, innecessari per Gavà i que afecta a la resta de la comarca”.

Al contacte informatiu, també hi va participar, Martí Juan, portaveu de Gavà en Comú, que va afirmar que “el dret a l’habitatge no es pot contraposar a la defensa del medi natural i li demanem al PSC que s’actualitzi i que abandoni  aquest fals dilema”. Juan va explicar que la Plataforma Aturem el Pla de Ponent ha emprés accions judicials en contra d’aquest projecte urbanístic i va anunciar que “la plataforma tindrà tot el suport de Gavà en Comú en els litigis que impulsi per frenar aquest pla caduc i impropi del nostre temps”.

La zona afectada pel Pla de Ponent és un corredor biològic que contribueix a preservar la biodiversitat, atenua l’efecte de les emissions de CO2 al Baix Llobregat, i, a més, és una zona d’esbarjo natural pels habitants de l’entorn. La construcció dels habitatges previstos portaria més de 12.000 habitants nous (un 26% d’augment de la població de Gavà) i l’arribada d’uns 4.000 vehicles privats que incrementarien les emissions de CO2 a la zona i dificultarien la mobilitat. Per aquests motius, Gavà ha estat escenari de mobilitzacions populars contra el projecte, de les que Elbaix.cat ha anat informant.

Font: Gavà En Comú

Fotografia: El Bruguers digital

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here