Ahir dimarts, el Comitè d’empresa del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, de Sant Boi de Llobregat va organitzar una nova mobilització a la porta principal de l’Hospital General.

CCOO continua denunciant que el centre pateix els efectes de la sisena onada de la COVID-19, que ha agreujat encara més la situació produïda per la manca de finançament que en repetides ocasions han posat de manifest CCOO del Baix Llobregat i altres entitats socials, veïnals i polítiques, tal com ha anat informat elBaix.cat.

Segons el sindicat, “aquest finançament insuficient que, des de fa més de deu anys, pateix la sanitat pública com a conseqüència de les polítiques de retallades pressupostàries, es veu reflectit en un col·lapse de l’Assistència Primària i Hospitalària al nostre territori, amb llistes d’espera, saturació dels centres assistencials i esgotament dels professionals sanitaris, que arriben a ser inassumibles i intolerables per a la ciutadania i els mateixos professionals”.

En el cas del Parc Sanitari de Sant Boi, CCOO explica que “ l’augment de l’àmbit territorial del Parc Sanitari, amb la incorporació de nous municipis ( Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana) ha aprofundit en aquesta situació de col·lapse. Els 12 milions d’euros destinats a compensar l’augment potencial de 42.000 persones usuàries no han implicat un augment de la plantilla per reforçar els diferents serveis ( com Urgències, UCI, Unitats d’Hospitalització o Consultes Externes).

Aquesta situació ha provocat un profund malestar en el personal del Parc Sanitari, que s’ha expressat en aquesta nova jornada de protesta.

Font i fotografia: CCOO Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here