L’operació policial del dia 22 contra una xarxa que entrava i distribuïa droga a la presó de Brians 2 ,a  Sant Esteve Sesrovires, de la que va informar elBiax.cat, continua generant noticies.

El jutjat d’instrucció número 6 de Martorell va deixar en llibertat provisional amb càrrecs, dijous, a vuit dels onze detinguts pels Mossos dimarts. Els altres tres havien estat posats en llibertat dimecres per part dels Mossos, però segueixen investigats pel jutjat. Els vuit  que van passar a disposició judicial es van negar a declarar davant el jutge. Se’ls hi han aplicat diverses mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició de sortir de l’Estat espanyol i l’obligació de comparèixer periòdicament al jutjat. La jutgessa ha aixecat el secret de sumari.

Ara s’ha sabut que entre els onze detinguts a qui se’ls atribueixen delictes contra la salut pública per tràfic de drogues, hi ha tres funcionaris de presons i un professional del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). El tràfic no tan sols el feien a l’interior de Brians 2, sinó també a Cornellà de Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat i a municipis de fora de la comarca com l’Hospitalet, Terrassa i Sabadell. Segons la investigació, familiars i reclusos que sortien de permís introduïen la droga al centre penitenciari.

La investigació es va iniciar al novembre de 2020 gràcies a la informació recopilada per l’equip de l’Àrea d’Informació i Seguretat de la Direcció d’Afers Penitenciaris( DGAP) de la Generalitat de Catalunya.

Els Mossos han pogut acreditar que tres grups d’interns es dedicaven a aquesta activitat, cadascú amb la seva xarxa de col·laboradors. Entre els arrestats també hi ha familiars dels interns. A més s’investiguen dotze interns a qui se’ls atribueix la recepció i distribució de les drogues a l’interior de la presó.

Un dels grups investigats comptava amb la col·laboració dels seus familiars, veïns del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. Havien creat un entramat de venda de drogues en aquest barri.

Font: ACN

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here