El proper día 27 de març, el RCD Stadium de Cornellà- El Prat (a la fotografia) acollirà un partit de la selecció espanyola de futbol. L’equip que dirigeix el tècnic Luis Enrique s’enfrontarà a Albània en un partit amistós. Fa divuit anys que Espanya no juga un partit a Catalunya, concretament des de l’any 2004, a l’Estadi Lluís Companys de Barcelona.

La Federació Espanyola de Futbol promociona el partit amb un vídeo que inclou frases en català recordant els 18 anys que han transcorregut des del darrer partit de la selecció a Catalunya.

La pregunta de si sonarà l’himne espanyol aquell dia és retòrica. Evidentment, en tractar-se d’un partit de seleccions, s’interpretaran els himnes d’Espanya i d’Albània.

Però la pregunta adquireix sentit si tenim present que en el partit entre el RCD Espanyol i el F.C Barcelona, jugat a l’estadi de Cornellà- El Prat el passat dia 13 de febrer, tal com va informar elBaix.cat, el club es va negar a que sonés l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors, en motiu de la presència a la tribuna del president de la Generalitat, Pere Aragonés. El club va al·legar que el seu protocol no ho preveia. El dia 26 de març el protocol obliga òbviament a que soni l’himne d’Espanya.

L’entitat “Barcelona con la selección” ha aconseguit que se li cedeixi un espai per a que els seus membres puguin seguir el partit en directe.  Aquesta entitat, que es declara apolítica, va recollir signatures per a que la Federació portés la selecció a Barcelona i va argumentar que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hi posava impediments.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here