Malestar a Gavà de les AMPAS amb el govern municipal socialista. Segons aquestes associacions, l’Ajuntament “ha mostrat un escàs interès a fer suport a l’escola pública en l’últim curs, i, a més, ha tret a las AMPAS i AFAS la gestió de l’activitat extraescolar de natació, amb la qual cosa s’han perdut hores de natació i molts menys infants que altres cursos han pogut gaudir d’aquesta activitat formativa tan essencial”.

Un any més, la Coordinadora d’AMPAS dels centres públics de Gavà ha engegat una campanya informativa de suport a les famílies que han d’escollir centre d’educació infantil, primària o secundària pel curs vinent. El període d’inscripció a primària tindrà lloc del 7 al 21 d’aquest mes de març, i del 9 al 21 per a secundària.

La Coordinadora recorda que “malgrat la davallada de la natalitat, la demanda de l’escola pública ha augmentat, fruit de l’enorme qualitat de l’ensenyament públic a les nostres escoles i instituts”. També assenyala que gràcies a les seves reivindicacions a la ciutat de Gavà  “hem aconseguit que no es tanquin més grups d’escola pública així com aconseguir abaixar les ràtios i que els nostres infants puguin estar millor atesos i en classes menys massificades”.

A Gavà, segons el comunicat de la Coordinadora d’AMPAS es viu una situació de desigual oferta educativa ja que “per a les famílies que començaran P3 el curs vinent hi ha 11 grups d’escola concertada per 8 de l’escola pública. Aquesta desigualtat contrasta amb la situació de la majoria de municipis del Baix Llobregat i de tot el territori”.

La Coordinadora defensa que “l’educació, en tant que dret bàsic, ha de ser gratuïta, laica, integradora, feminista, equitativa, democràtica i de qualitat”. Entre els dies 8 i 15 de març oferirà un servei de suport a les famílies de forma presencial a l’Institut El Calamot des de dos quarts de 5 fins a dos quarts de 7 de la tarda.

Nota: Amb posterioritat a la publicació de la noticia, la Coordinadora d’AMPAS comunica que s’han actualitzat les dades i que, pel que fa a P3, el proper curs hi haurà 10 grups de pública i 10 de concertada.

Font: Coordinadora d’AMPAS de Gavà

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here