El Club de lectura COCOS ha programat per aquest dimecres, dia 2 de març, la presentació del llibre “18 de octubre de 1971. La ocupación de la SEAT” (Narración y representación histórica).

En l’acte intervindran els impulsors del llibre, Isidor Boix, Jaume Font i Alfonso Rodríguez, així com Conxita Sánchez, membre de la Junta directiva del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, i Josep Maria Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat.

La presentació es celebrarà, com és habitual, al local de CCOO a Cornellà, carretera d’Esplugues, 68, i  es podrà seguir per Youtube BLLAPAG. Té el suport del CECBLL, L’Aula García Nieto i la Federació d’Industria de CCOO.

El llibre commemora el cinquantè aniversari de l’ocupació per part dels treballadors de la factoria de la Zona Franca de Barcelona el 18 d’octubre de 1971 (a la fotografia) , per a reivindicar la readmissió dels delegats acomiadats. A primera hora de la tarda la policia va entrar als tallers per dissoldre la concentració, provocant la mort d’Antonio Ruiz Villalba i un gran número de ferits. L’objectiu principal del llibre és aportar la visió dels seus protagonistes: els treballadors de SEAT.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: Público

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here