La invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha indignat i commogut l’opinió pública de tot el món. El Baix Lobregat no és una excepció i aquest dimarts i els propers dies es succeiran els actes de protesta contra Putin i de solidaritat amb el poble ucraïnès, que ja van començar ahir dilluns.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau han convocat a celebrar concentracions davant els ajuntaments per condemnar l’atac militar injustificat  a Ucraïna, convidant a la ciutadania a manifestar-se en defensa de la pau i el suport al poble ucraïnès.

La capital de la comarca, Sant Feliu de LLobregat, ja va viure aquest dilluns a les 6 de la tarda una concentració en la que van participar unes cinc-centes persones. L’alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz, va exigir l’aturada del conflicte i va tenir un record per les víctimes ucraïneses i pels milers de persones detingudes a Rússia per protestar contra la guerra. Una representant de la comunitat ucraïnesa a la ciutat va explicar l’angoixa que estan vivint, va demanar ajuda material a través de l’Ajuntament i de la Creu Roja i va agrair la solidaritat de la ciutadania de Sant Feliu.

El Ple municipal havia aprovat per unanimitat el dia 24 de febrer l’adhesió a la declaració dels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, sobre el conflicte de Ucraïna, afegint-hi la condemna explicita a la invasió per part de Rússia.

Molts municipis, com per exemple Esplugues de Llobregat, Castelldefels o Martorell, celebren la concentració aquest dimarts, dia 1 de març, a les 7 de la tarda, davant els edificis consistorials. La Junta de Portaveus de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament del Prat de Llobregat va acordar aquest dilluns l’adhesió a la declaració de la Federació de Municipis sobre la invasió russa i va  convocar la concentració d’avui dimarts sota el lema d’”Aturem la guerra”.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí va aprovar per unanimitat el passat dijous una declaració institucional per la pau i la solució dialogada del conflicte a Ucraïna. L’Ajuntament condemna les accions bèl·liques, reclama el retorn a la via diplomàtica i mostra la solidaritat de Sant Joan Despí amb la ciutadania ucraïnesa.

A Sant Vicenç dels Horts, l’Ajuntament ha fet una crida a la ciutadania per a que porti material humanitari per al poble ucraïnès. S’han habilitat espais de donació en diferents equipaments municipals, com la Casa de la Vila, el Molí dels Frares, La Foneria i Can Comamala.

La Plataforma Aturem la Guerra ha convocat per aquest dimecres dia 2, a dos quarts de 7 de la tarda, una concentració unitària a la Plaça Catalunya de Barcelona, amb el lema “No a la guerra. Les vostres guerres, les nostres morts”.

Fonts: Ajuntaments de la comarca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here