El Museu d’Art Modern de Ceret, capital de la comarca del Vallespir (Catalunya Nord),  ha reobert les portes després de romandre tancat des de novembre de 2019 a causa de les obres d’ampliació, endarrerides per la pandèmia. Ara, el Museu fundat l’any 1950, torna a l’activitat disposant de mil tres-cents metres quadrats més, destinats a una nova sala a la part del darrere de l’edifici, dissenyada per l’arquitecte Pierre-Louis Faloci.

I Ceret, continuant amb la tradicional presència d’artistes del país, com Miró, Tàpies o Perejaume, ha volgut inaugurar la seva nova etapa amb una exposició del reconegut escultor Jaume Plensa (a la fotografia) . Com és sabut, Plensa viu a Sant Just Desvern i té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat.

Plensa exposarà fins el mes de juny tretze escultures de gran format i vint dibuixos fets aquests darrers anys, entre el 2019 i el 2021, dedicats al rostre humà. La mostra, titulada “Cada cara és un lloc”, inclou grans escultures de malla d’acer, marbre o bronze.

L’escultor ha recordat, en declaracions al diari Ara, que “Europa torna a estar en guerra”, fet que ha provocat que vulgui reconvertir el sentit de l’exposició en un homenatge a la víctimes del conflicte bèl·lic. Plensa ha afegit que “ens assemblem tant que sembla mentida que fem servir banderes”.

El Museu també inaugura una nova presentació de la seva prestigiosa col·lecció permanent que inclou destacades obres de Pablo Picasso, entre d’altres grans artistes. Una visita inexcusable per a la ciutadania del Baix Llobregat.

Fotografia: Avui

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here