L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) local-Molins de Rei per la Independència  va emetre un comunicat aquest divendres explicant que el passat dia 4 de març va organitzar la presentació del llibre de Jordi Panyella, “Causa general” ( Editorial Angle, 2022).

L’acte, celebrat a la Federació Obrera, va consistir en un diàleg entre l’autor i el periodista Josep Ferrer, director de la revista local El Llaç.

Josep Panyella, nascut el 1966, és escriptor, però sobre tot periodista. Ha escrit al El Punt Avui i ha fet col·laboracions a TV i Ràdio. És especialista en temes judicials, com per exemple el cas Millet, que va suposar l’espoli del Palau de la Musica per part de CiU, o l’assassinat de Salvador Puig Antich a mans del franquisme. Va aprofitar la pandèmia per a fer aquest llibre. Per a escriure’l ha consultat arxius des de 2017, documents policials, judicials i escrits d’altres periodistes. L’obra es defineix com una crònica sobre “la repressió de l’Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya” entre el 2009 i el 2021.

Panyella fa un recull de les persones que han estat represaliades a causa del procés independentista, tot i que assenyala que hi ha gent que no ha volgut sortir al llibre. Payella va exposar la seva teoria que l’acte de tallar l’AP7 a la Jonquera “va ser una trampa per concentrar els CDR i els activistes més radicals”, una interpretació que podria esquitxar al Tsunami. També va explicar:  “un objectiu dels meus llibres és la ubicació ideològica de cada jutge”.

Panyella  va recordar que li va preguntar al president Puigdemont “per què no va arriar la bandera , per què no va implementar les lleis que havien decidit?” i que la seva resposta fou “vaig pensar més amb la gent que l’1O no va anar a votar”. Precisament Puigdemont ha estat aquesta setmana en el centre de la polèmica en reconèixer que el 27 d’octubre de 2017 el seu Govern no tenia preparat cap tipus de reconeixent internacional. Tot un debat al bell mig de l’independentisme, que Panyella situa així: “Hi ha la baralla ERC-Junts, com sempre, malgrat que és per un poder tan petit com és la Generalitat”. I s’afegeix al pessimisme que domina dins aquest sector ideològic: “ A curt/ mig termini no veig estratègia que pugui triomfar. Una possibilitat són les sentències d’Europa si són favorables”.

Font: ANC local- Molins de Rei per la Independència

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here