Rosalía, la cantant de Sant Esteve Sesrovires, ha fet públic a Tik Tok el seu nou àlbum sencer que porta per títol “Motomami” (Sony Music). L’artista ha escollit la xarxa social xinesa per a compartir l’estrena.

Tres anys després de l’èxit que va suposar “El mal querer” (2018), Rosalía ha publicat el seu tercer disc. Inclou 16 cançons , algunes de les quals, com “Hentai”, ja eren conegudes; però també n’hi ha de noves, com “Candy”. Pel que fa als estils, l’àlbum incorpora registres diversos com el  reggaeton, balades melòdiques o el flamenc, representat per “Bulerías”.

Les crítiques positives han arribat immediatament, i els comentaris elogiosos també. La prestigiosa revista Rolling Stone ha puntuat el nou disc amb cinc estrelles, la màxima qualificació possible.

La cantant interpreta alguns temes que s’allunyen de l’estètica urbana i incorporen una visió més íntima de la realitat. La cançó “G3 N15”, dedicada al seu nebot Genís, acaba amb una nota de veu d’àudio, en català, de la seva àvia que li diu: “Bon dia, amor meu. M’agrada pensar que en moments difícils sempre ajuda moltíssim tenir una referència a Déu. En primer lloc sempre és Déu i després la família. La família sempre és el més important”.  I continua: “Portes un camí que és una mica complicat. Quan me’l miro penso: que complicat el món en què s’ha ficat la Rosalía, però si ets feliç, jo també soc feliç”. Un missatge en clau familiar, respectable, però bastant conservador i una mica carrincló, que contrasta amb l’estètica i la música trencadora de Rosalía.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here