Quatre municipis del Baix Llobregat, Gavà, Esplugues de Llobregat, Pallejà i Cervelló, s’incorporaran entre maig i juliol com a accionistes de TERSA per tal d’accedir al subministrament elèctric verd que ofereix aquesta comercialitzadora pública.

Els ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Vallirana, van ser, al costat de Castellbisbal, l’Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet, els primers d’anunciar l’interès a adherir-se a Barcelona Energia després que estengués el seu servei des de Barcelona als municipis de l’àrea metropolitana el juny de l’any passat. Fins aquell moment l’operador elèctric només proveïa els equipament públics i l’enllumenat de la ciutat de Barcelona. Amb les noves incorporacions ja són 14 els ajuntaments adherits.

El volum elèctric aproximat que se subministrarà als edificis públics dels quatre municipis incorporats serà de 19’2 GWh, que evitaran l’emissió de 4.800 tones de CO2 ,l’equivalent a més de 26 milions de km en cotxe dièsel o a anar 68 vegades a la lluna.

Barcelona Energia és una comercialitzadora pública d’electricitat 100% renovable, la més gran de l’Estat espanyol,  participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Per Eloi Badia (a la fotografia), vicepresident d’Ecologia de l’AMB i regidor de Barcelona En Comú, “La vocació de Barcelona Energia és gestionar l’energia com a servei públic, d’una forma transparent i amb qualitat”. Segons Badia, “el fet que Barcelona Energia estengui el seu servei a gairebé la meitat dels ajuntaments dels municipis que configuren l’àrea metropolitana de Barcelona mostra la confiança que ha generat la comercialitzadora  pública en línia amb l’estratègia climàtica metropolitana”.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here