Castelldefels, Cornellà, Esplugues, Esparreguera, El Prat, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Joan, Sant Vicenç dels Horts ,i Viladecans, van ser divendres  escenari de la mobilització impulsada per En Comú Podem per explicar i posar en valor la reforma laboral recentment aprovada. Van ser 12 municipis amb 16 punts de distribució de material. La majoria de repartiment es va fer pel matí i en parades de transport públic (metro, tren i TRAM). A la tarda, algunes localitats van fer una segona tongada.

Després que el 3 de febrer, el Congrés de Diputats aprovés la proposta de Llei de la Reforma Laboral, els Comuns han volgut reivindicar una norma impulsada per la vicepresidenta del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, després de 9 mesos de negociacions entre patronal i sindicats, quan encara està present el vot negatiu d’ERC a un text que està suposant una millora clara en les condicions laborals de treballadors i treballadores.

Els Comuns ha editat una publicació gratuïta, sota el títol “Anem per Feina” (a la fotografia),  de la que el divendres es van repartir 70.000 exemplars per tota Catalunya. La revista explica els punts més importants de la reforma laboral, l’evolució del Salari Mínim interprofessional (SMI), que en 4 anys s’ha incrementat un 30%, la nova reforma de les pensions i el decreixement de l’atur. “Anem per feina” inclou una extensa entrevista amb Yolanda Díaz i informacions protagonitzades per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta del grup dels Comuns al Parlament de Catalunya, Jessica Albiach.

Entre els regidors i regidores que van participar en el repartiment es trobava el coordinador dels Comuns al Baix Llobregat, el regidor de Cornellà, Claudio Carmona, que va atendre als mitjans de comunicació a la seva ciutat. Carmona va voler destacar que la ciutadania, majoritàriament la classe treballadora, ja s’està beneficiant de les mesures impulsades pel Ministeri de Treball: l’atur a Cornellà s’ha reduït un 28 % l’últim any i s’han afiliat 1.000 persones més a la Seguretat Social”.  Carmona també ha declarat que la Reforma laboral “és un acord que és el primer de la democràcia que no retalla drets dels treballadors i les treballadores sinó que els hi fa recuperar”.

Font: Baix Llobregat En Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here