L’operació realitzada el 14 de febrer per la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal) de la Policia Nacional, per ordre del Jutjat número 4 de Cornellà,  que va comportar detencions i escorcolls a l’Ajuntament de Cornellà i al Consell Esportiu del Baix Llobregat, encara cueja.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat ha convocat pel dilluns 4 d’abril, a les 5 de la tarda, una assemblea general extraordinària a la sala de plens del Consell Comarcal, al Parc Torreblanca.

L’ordre del dia consta d’un únic punt: “Proposta d’aprovació de l’encàrrec de la defensa legal, a càrrec del Consell, de les persones investigades així com del Consell Esportiu del Baix Llobregat com a persona jurídica en la causa oberta com a conseqüència del procediment penal Diligències Prèvies 6/2022 del Jutjat d’Instrucció número 4 de Cornellà de Llobregat”.

El Consell Esportiu ha publicitat la convocatòria només en algun dels mitjans de comunicació de la comarca; també està penjada a la pàgina web del CEBLLOB.

En l’operació  policial del 14 de febrer, que l’alcalde de Cornellà, el socialista Antonio Balmón, continua qualificant de “desproporcionada”, es van detenir diversos càrrecs públics i tècnics de l’Ajuntament de Cornellà. També fou detingut, i posteriorment deixat en llibertat amb càrrecs, el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls, exregidor del PSC a l’Ajuntament de Collbató. Valls, que es va negar a prestar declaració davant el jutge, està investigat pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i frau en l’administració publica.

Tal com va informar elBaix.cat, el passat 19 de febrer, el Consell Comarcal del Baix Llobregat va publicar un comunicat aclarint que el Consell Esportiu de la comarca no depèn d’aquesta institució. L’Assemblea del CEBLLOB està integrada  per cinc representants de cada municipi de la comarca (un regidor, dos representants d’associacions i entitats i dos centres d’ensenyament), el representant de les Federacions esportives catalanes que participen en l’organització dels Jocs Escolars comarcals i tres representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat. L’anunci de la reunió ha aixecat una certa expectació sobre quin serà el posicionament dels representants polítics en relació a que el Consell Esportiu assumeixi i aboni el cost de la defensa legal de Salvador Valls. Es dona la circumstància que és el mateix Salvador Valls, en qualitat de president del Consell, qui signa la convocatòria de l’assembla del dia 4.

La Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya exerceix les funcions de control de les despeses del Consell imputables als fons que la Secretaria aporta al Consell Esportiu.

Font: CEBLLOB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here