Aquest proper dimecres, 23 de març, coincideixen dues convocatòries de mobilització.

Jornada “Frenem els preus. Evitem la pobresa”

Els principals sindicats del Baix Llobregat, CCOO i UGT, al costat d’altres organitzacions socials com la Plataforma +Drets + Justicia Social, convoquen a la ciutadania a participar a la manifestació que tindrà lloc aquest dimecres, a les 6 de la tarda, a Barcelona, a la plaça Urquinaona.

Els lemes de la mobilització, que tindrà lloc a tot l’Estat espanyol, són “Frenem els preus. Evitem la pobresa. Protegim l’ocupació i lluitem contra l’empitjorament de les nostres condicions de vida”.

El sindicats denuncien “l’embogida pujada dels preus”, en la llum, el gas o els carburants. Recorden que “el conjunt de la societat pateix aquesta situació, però són les persones més vulnerables les que suporten la situació més cruel”. També recorden que “tot fa preveure que la injustificable situació de guerra a Ucraïna, provocada per la invasió russa, tindrà com a conseqüència un augment encara superior de la inflació”.

Per aquest motiu reclamen a la Unió Europea, al Govern de l ‘Estat i al Govern de la Generalitat que “actuïn de manera contundent i en benefici de la majoria de la ciutadania”

Vaga contra la sentència del 25 % de castellà a l’escola

El sindicat USTEC-STEs, majoritari al sector de l’ensenyament, i altres organitzacions sindicals minoritàries, han convocat per aquest dimecres una jornada de vaga a l’ensenyament, que pot afectar als centres educatius del Baix Llobregat. La Vaga per la Llengua es fa en defensa del sistema d’immersió. Es situa enmig dels dies de vaga convocats per tots els sindicats contra les mesures anunciades pel conseller González Cambray, tres del quals van tenir lloc la setmana passada; els dos restants estan convocats pel 29 i 30 de març.

USTEC afirma que “davant de les amenaces del TSJC, que obliga els centres educatius catalans a impartir un 25% de currículum en llengua castellana” “ens veiem en l’obligació de convocar una jornada de vaga en defensa d’aquest model lingüístic, el qual compta amb el consens de tota la comunitat educativa i fins ara no s’havia qüestionat políticament”.

La Plataforma per la Llengua ha emès un comunicat donant “suport a la vaga del 23-M en defensa de l’escola en català”. Reclama al Govern de Catalunya que actuï perquè els centres no hagin d’aplicar la sentència del 25%.

La Plaça Urquinaona de Barcelona també serà el lloc d’inici de la manifestació contra la sentència del 25 % , però en aquest cas, la convocatòria és a dos quarts d’1 del migdia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here