La CUP ha decidit deixar de presidir la Comissió de Gestió de l’Aigua de l’Ajuntament de Molins de Rei i de representar al municipi a l’Associació de Municipis per l’Aigua (AMAP), ja que, segons afirma en un comunicat, “el govern sociovergent no aposta per la gestió pública i municipal de l’aigua”. Denuncia que l’Ajuntament no vol aconseguir la gestió pública i municipal de l’aigua  a partir del 2024, quan finalitza la concessió a l’empresa privada Aqualia.

La CUP recorda que quan va entrar al govern, l’any 2018, essent alcalde Joan Ramon Casals, de CIU, es va crear la Taula Municipal de l’Aigua, per liderar la conversió del servei d’abastament d’aigua privat gestionat per Aqualia a un de públic. Molins de Rei va entrar llavors a l’AMAP ( Associació de Municipis per l’Aigua Pública). Després de les eleccions de 2019, en que accedir a l’alcaldia Xavi Paz, del PSC,  la CUP es va trobar a l’oposició , però va acceptar presidir la Comissió i representar el municipi a la AMAP, ja que els hi va semblar que el govern de PSC i Junts compartia part dels consensos del 2018.

Segons la CUP, ara es troben amb un escenari completament diferent, en el que l’empresa AGBAR ha engegat un lluita judicial contra l’Àrea Metropolitana de Barcelona, presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i contra “la voluntat política dels municipis de decidir el model de gestió” de l’aigua, fet que està incidint en que el govern de Molins no tiri endavant les propostes de l’any 2018. Aquesta manca de voluntat ja es va fer evident, segons afirma la CUP, quan PSC i Junts van votar en contra de la seva moció presentada el juliol de 2021 plantejant que la gestió pública directa (municipalitzada) de l’aigua és la millor per la vila.

Ara la CUP considera que “no té sentit donar suport a l’acció de govern quan els nostres objectius polítics en la gestió pública i municipal de l’agua ja no coincideixen”.

Font: CUP Molins de Rei

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here