S’ha fet oficial allò que diversos mitjans de comunicació, entre ells ElBaix.cat, ja havien anunciat fa dies: SEAT instal·larà la seva fàbrica de bateries a Sagunt, a la comarca del Camp de Morvedre, al País Valencià. La macroplanta tindrà una capacitat de 40 gigawatts per hora i suposarà la creació de 3.000 llocs de treball. Implica una inversió de 7.000 milions d’euros. Es calcula que la producció pugui començar l’any 2026

La noticia la va anunciar Thomas Schamall, responsable de tecnologia del grup Volkswagen i president del consell d’administració de SEAT. Finalment els intents del Govern de la Generalitat de Catalunya de que la fàbrica s’ubiqués a Martorell o, si més no, a Catalunya, no han donat fruit. Ximo Puig, president de la Generalitat valenciana va expressar la seva satisfacció per la decisió adoptada i va destacar que el País Valencià rebrà la inversió més important des de la instal·lació de Ford a Almussafes l’any 1976.

Malgrat tot, això no implica que SEAT no aposti per la factoria de Martorell. El mes de desembre de l’any passat la companyia va obrir a les instal·lacions del Baix Llobregat el seu únic laboratori de bateries situat fora d’Alemanya. I sembla que dels 7.000 milions d’euros anunciats, 3.000 milions podrien servir per electrificar la planta de Martorell.

D’altra banda, la producció de SEAT s’està veient afectada per la guerra a Ucraïna i la vaga del sector del transport . Per aquesta raó, SEAT ha comunicat als sindicats UGT i CCOO que ha decidit canviar la tipologia de l’ERTO ( Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) que ha estat vigent a causa del coronavirus i que s’acaba el darrer dia d’aquest mes de març, peu un nou ERTO amb una afectació màxima de 11.000 treballadors i treballadores i que es perllongaria, en principi, fins el 30 de juny.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here