La Biblioteca Martí i Pol, a l’avinguda Barcelona, 83-85, de Sant Joan Despí, acull fins el proper dijous 31 de març, l’exposició “Montserrat Roig. Cronista d’un temps i d’un país”.

L’exposició, que es va inaugurar el passat dilluns, dia 21, està organitzada pel Memorial Democràtic, la Generalitat de Catalunya, l’Associació de Dones Montserrat Roig i Dones Despí.

Es pot visitar els dilluns i dijous de 10 del matí a 2 de la tarda i de dos quarts de 4 fins a dos quarts de 9 del vespre. Dimarts, dimecres i divendres només per la tarda, de dos quarts de 4 a dos quarts de 9. I el dissabte de 10 del matí a 2 de la tarda.

És una mirada a la trajectòria d’una de les nostres escriptores més lúcides i brillants de les darreres dècades. Proposa un repàs a la seva activitat professional i personal. Montserrat Roig i Fransitorra, feminista i defensora dels drets nacionals de Catalunya, fou una destacada militant del PSUC que va morir l’any 1991.

Els àmbits de l’exposició són “Infància i franquisme”, “Feminisme” “Catalanisme popular”, “Compromís social” “Compromís amb les esquerres”, “La periodista”, “L’escriptora”, “L’afició pel teatre” i “Denúncia dels horrors del nazisme”.

La vintena de fotografies que mostra són de Pilar Aymerich, de l’arxiu familiar Sempere Roig i del fons Montserrat Roig de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Els textos són fragments de peces periodístiques i literàries de l’escriptora i periodista.

L’exposició, comissariada per Marta Corcoy, ha estat produïda pel Memorial Democràtic sobre una idea original de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

A Sant Joan Despí, aquesta exposició itinerant es va poder visitar de l’1 al 15 de març, al Centre Cultural Mercè Rodoreda, i ara és a la Biblioteca Martí i Pol, en motiu del 30 aniversari de l’Associació de Dones Montserrat Roig.

Fonts: Memorial Democràtic i Ajuntament de Sant Joan Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here