Aquest dissabte, la selecció espanyola tornava a jugar a Catalunya després de divuit anys. I ho feia al RCDE Stadium de Cornellà -El Prat, el camp del RCD Espanyol. No era un partit oficial sinó un amistós amb la modesta selecció d’Albània. Però diversos grups i mitjans de comunicació van voler convertir l’esdeveniment esportiu en un acte polític.

El diari Marca titulava “Cataluña es España” i ressaltava que, malgrat tractar-se d’un partit amistós, estava “carregat de simbolisme”. Segons el diari madrileny, el públic va mostrar “banderas rojigualdas al cielo de Barcelona”, tot i que el partit es jugava al Baix Llobregat. I destacava que els crits eren “Cataluña es España”, “Yo soy español, español” i “Que viva España”. Ciutadans, va aparcar per un dia la seva greu crisi i va desplegar una bandera espanyola de 51 metres. El diputat Carlos Carrizosa va posar en valor que era “la bandera espanyola més llarga de Catalunya”. Fou molt celebrada la presència de Manolo el del Bombo (a la fotografia).

I malgrat alguns mitjans, com el diari AS, van afirmar que el camp s’havia omplert, la realitat és que els 35.444 espectadors que oficialment hi van assistir no van esgotar la capacitat de l’estadi que és de 40.000 persones.

I l’esport? Doncs, partit molt fluix, amb victòria de la selecció espanyola en el darrer minut per 2 a 1, amb gols de Ferran Torres ( F.C. Barcelona) i Dani Olmo ( RB Leipzig). Van formar part de la selecció espanyola dos baixllobregatins: Eric Vidal, de Martorell, i David Raya, de Corbera de Llobregat, format al club U.E Cornellà, que va debutar com a porter. També va jugar Jordi Alba, de la veïna ciutat de l’Hospitalet. Curiositats: un altre fubolista català, Ivan Balliu, va jugar amb la selecció d’Albània, i el representant del RCDE Espanyol al partit que es disputava al seu camp fou l’albanès, Keidi Bare . Però el futbol no importava gaire. Segons Marca, “España había vuelto a Cataluña”. Si algú pretenia que aquest partit fos una mostra de normalitat no se’n va sortir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here